hits

Useriøse bloggere!

Kan man virkelig kalle seg blogger når man kopierer andre?

Hadde en liten runde hvor jeg jobbet meg gjennom de siste "shoutene" på blogg.no.. Det er visse ting som går om igjen og om igjen, vet ikke om det er sånn at den største andelen bloggere har samme ønske; å bli verdensskjent samt tjene penger på blogging i stedet for en vanlig jobb. Det ville jo vært veldig lukrativt å kunne leve på denne måten, skrive et innlegg hver dag og få betalt for annonser som vises på en blogg med mange lesere. Noen har det slik, all honnør til dem.

Men så må man kanskje begynne å se realiteten i øynene etterhvert. Hvorfor blogger du? Hva ønsker du å oppnå? Dersom du har få lesere, over lengre tid, hvorfor blogger du fortsatt? Er du seriøs i blogginnleggene dine - kunne du sagt det samme rett ut foran en større forsamling eller dine nærmeste venner?

Jeg tror dessverre mange har urealistiske forutsetninger for sin egen blogging, kanskje inspirert av bloggerne på TV eller tilsvarende. Det er bra med inspirasjon, men å kopiere andre vil aldri være en god løsning. Det finnes så utrolig mange blogger som omhandler akkurat det samme. Det minst interessante jeg kan lese i en blogg noe som omhandler klær, men det er meg personlig. Annonser på klær som er "hot" akkurat nå med kampanjepriser hos den eller den butikken, blah.. forferdelig grusomt kjedelig - men som sagt, det er meg og min person.

I bunn og grunn kan man dele bloggverden grovt opp i 5 deler: kosthold, trening, klær, hobby og følelser. Dersom du leser deg gjennom shoutene vil sannsynligvis alle innleggene kunne finne seg plass i en av disse kategoriene.

Vel, kanskje jeg er litt stigmatiserende, og jeg har ingenting imot at du skriver omtrent akkurat det samme som sidemannen/damen. Men min motivasjon for å "blogge" handler vel egentlig mer om en personlig dagbok for trening (noen ganger også andre ting), som setter perspektiv på hvordan jeg har fått fremgang i det siste, hva jeg gjorde galt evt.riktig, hvordan jeg har planlagt å jobbe videre for å nå målet mitt. Dette skiller seg nok ikke heller ut fra andre bloggere som skriver om mye det samme. Men for min egen person er dette terapi, motivasjon og planlegging som gjør målet enklere å se.

Jeg er ikke avhengig av å få mange lesere, men formålet vil være å lese om andre som sliter med trening av ulike grunner, og videreføre de erfaringer som jeg har gjort i min egen kamp mot både sykdom og skader - slik at kanskje også andre som har det vanskelig har en lik mulighet som meg for å lykkes. Derfor leser jeg mest fra bloggere som skriver om trening og kosthold i form av hva de ikke får til, for at jeg kanskje skal klare å komme med et tips eller råd som får dem over den verste kneiken.

Jeg har hatt et veldig godt år med tanke på trening, lite skader og bra fokus. For første gang på nesten 20 år, kan jeg vel egentlig si meg fornøyd. Jeg har riktig nok en operasjon i vente i forbindelse med plager som ikke forsvinner samt litt rehabiliteringstid i nærmeste fremtid, men jeg har ikke planer om å la dette stoppe motivasjonen min for å trene nå. Det blir viktigere enn noen gang å komme seg gjennom rehabilitering etter operasjon for å ta opp igjen de trådene jeg allerede har samlet inn og fortsatt holde motivasjonen og treningsintensiteten oppe.

Avslutningsvis vil jeg bare si at uansett hva du blogger om, ikke la deg stoppe, men vær realistisk med deg selv og innleggene dine, ikke prøv å være noe du ikke er, og sats på det som er ekte - uansett om det handler om kosthold, trening, klær, hobby eller følelser. En useriøs blogger er en som forsøker å gjøre andre til lags, ved å skrive hva den tror er de andre vil lese/høre om - plagiat, duplikat og kopi er sterke stikkord man bør holde seg unna.

Kan man kalle seg blogger om man "kopierer" andre? Ja, så lenge det du skriver om kommer rett fra din egen person selv om det omhandler det samme som andre skriver om. Du er en blogger - så lenge du forholder deg til ekte, realistiske og egne tanker når du skriver - med andre ord; er seriøs.

 

 

 

 

4 kommentarer

Mamma'n til Vesla

12.10.2018 kl.12:17

Jeg har også merket meg at om noen skriver et interessant innlegg, og jeg finner det på shout, kommer det ganske snart fire-fem innlegg som omhandler samme tema. Men jeg tenker at da har de latt seg inspirere av det første liksom.

Du skriver at om man har få lesere over tid, bør man stille spørsmålstegn med hvorfor man blogger. Og samtidig skriver du at du ikke er avhengig av å ha egne lesere. Da velger jeg å speile utsagnet ditt: Hvorfor blogger du?

Men jeg synes det skal være rom for alle som ønsker å blogge, og motivasjonen er det bare den enkelte selv som vet hva er. OK, du får kreds for det med tøy og sminke, jeg følger deg der :) Også jeg synes det blir for platt å følge med på, men kan vi ikke bare scrolle videre og lese neste?

Ønsker deg en god dag videre og ei strålende helg.

Just a man

12.10.2018 kl.12:55

Mamma'n til Vesla: Hei og takk for kommentar som jeg skriver i innlegget så er min personlige grunn til å blogge for å føre en slags dagbok for trening og annet jeg driver med. Enkelt for meg å lese mine egne innlegg senere og bruke det som verktøy. Men, noen ganger skriver jeg andre innlegg også, som gjerne ikke har noe med trening å gjøre, slik som dette. Uansett er min bloggingen i første omgang for meg selv. God helg til deg også.

LenaLykke

14.10.2018 kl.00:21

Jeg er ikke enig med deg. Studer litt statistikk- folk leser oftest om klær, trening, kosthold, barn og noe personlig. Folk ser på sladder og reality. Så de som skriver om det samme får sine lesere også. Bare et eksempel- først kom det fotballfrue, så etter henne kom det treningsfrue og pilotfrue, og masse fruer. mange av dem ble store bloggere også. Noen ideer kommer aldri ut av mote liksom. Store forfattere skrev om det samme tema og ble ikke dårligere av dette. det er min mening.

Just a man

15.10.2018 kl.12:20

LenaLykke: Er enig med deg der :) inspirasjon er kjempebra, og at man ut fra det får lyst å skrive noe om emnet er jo supert. Men for min egen personlige del, er jeg lei av å lese om det samme bare i litt andre nyanser - det blir litt sånn copy-paste greie hvor jeg føler at jeg har lest akkurat det samme innlegget en gang før. Enkelte ting kommer jeg aldri til å forstå, men sånn er det jo. Vi er alle ulike individer med ulike tanker, så noe som passer for meg, passer gjerne ikke for andre.

Skriv en ny kommentar

Just a man

Just a man

37, Bergen

Allsidig average Joe. Som alle andre mener jeg mye om mye :) det er vel slik vi er oppbygd de fleste, men velger ofte å ta bladet fra munnen og fortelle hva jeg faktisk mener.

Kategorier

Arkiv